сряда, 20 юли 2016 г.

AzCheta.com препоръчва поезия от библиотеката на Читалище.то




Благодарение на щедрите ни дарители библиотеката на Читалище.то се обогати с много и интересни заглавия. С помощта на сайта AzCheta.com решихме да ви помогнем да се ориентирате в колекцията ни, събрана и подредена с много любов. 

Днес ви представяме няколко поетични книги, дарение от Марин Бодаков. Анотациите са на Петрана Петрова - редактор "Поезия" в сайта AzCheta.com.


 Димитър Ганев - "Никол слиза по стълбите
"Книга, която буди безпокойства и търсения. Напомня ми защо продължавам да чета поезия – четенето не е дума по дума, нито на един дъх, то е ред след ред и виждаш края, където рядко има развръзка. Оставено е място за мен и теб, за читателя. Дори да е в разрез, отваря хоризонта на възприятията и те тласка към пренареждане на времената вътре в теб."



Крум Филипов - "Воден знак
"Поезия, в която отсъства заиграването с формата. Позата и ерудицията са отстранени, лекотата на битието наднича през рамото ти и се усмихва"





Оля Стоянова - "Улица Щастие"
"Оля Стоянова те връща на земята с ранния тон на екскурзовод"  В отлежалите 10 години стихове топлината към нея и него, той и тя, към остаряването заедно, е съхранена, издялкана, емпатична. Вибрации от пластовете на живеене и улицата, стартиращи всеки понеделник и завършващи със случайни спирки по пътя."



Илиян Любомиров - "Нощта е действие"   
"Заглавието на стихосбирката привлича, усмихва и провокира бързи асоциации. Представяш си твоята нощ, как я преживяваш, с кого я споделяш.[...] Искрена поезия в липсата на показна интелектуалност, с видимо уважение към наследството на българското поетично (и не само) пространство."

  


Не пропускайте и колекцията ни с автограф "Поети в кадър".
Пълният списък с книги в библиотеката на Читалище.то можете да видите тук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар