сряда, 10 февруари 2016 г.

Буккросинг - философия на споделяне и вяра в доброто

„Буккросинг – играта на пътуващите книги“ беше изключително полезна и вдъхновяваща лекция на един от първите (за да сме съвсем точни – първият) буккросър в България. Лекция, зареждаща с положителни емоции и желание за действие.

В мразовитата зимна вечер в Читалище.то Милена Златарова ни разказа историята на буккросинг движението, обясни как действа, как да се включим в него и провокира задълбочена дискусия по темата – с много въпроси, които получиха изчерпателни отговори.

Но най-силно впечатление, лично на мен, ми направиха погледите на публиката, дошла да научи повече за буккросинга, усмивките и новите идеи, които всеки отнесе със себе си.

Защото буккросинг е явление в нашата модерна култура. Явление, което ни учи на вяра в доброто и че за да има какво да вземеш, трябва и нещо да оставиш. Вярвам, че хората, възпитани в тази философия, са по-добри за света и за себе си.

Ако искате да разберете как да превърнем света в огромна движеща се библиотека посетете сайта bookcrossing.com. И не забравяйте, че Читалище.то има своя собствена, много уютна буккросинг зона, откъдето можете да вземете книга напълно безплатно и да оставите своя в замяна. 

За да следите актуалните новини около Буккросинг в България и по света, харесайте страницата във Фейсбук и четете специалната рубрика в сайта "Аз чета".  

Вижте и презентацията на Милена Златарова:




Няма коментари:

Публикуване на коментар